Η μουσική έχει τη δύναμη

Η μουσική έχει τη δύναμη να ξεκλειδώνει μνήμες που βρίσκονται κρυμμένες μέσα μας, αλλά και να δημιουργεί νέες: για 5η συνεχή χρονιά στήνεται «Μια Γέφυρα Μουσικής πάνω από τη Συγγρού» με πέντε συναυλίες που διατρέχουν τη μουσική δημιουργία του 20ού και 21ου αιώνα, ενώνοντας τη Στέγη με το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Τρεις ημέρες, από τις 5 έως τις 7 Φεβρουαρίου 2020, Έλληνες και διεθνείς συνθέτες, αμέτρητα ηχοχρώματα και πρωτότυπα σύγχρονα έργα συνθέτουν τις νέες μας μνήμες, στην Αίθουσα Τελετών του Παντείου Πανεπιστημίου (Ισόγειο Παλαιού Κτιρίου).

«Μια Γέφυρα Μουσικής πάνω από τη Συγγρού Vol. 5»: Οι συναυλίες
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και το Πάντειο Πανεπιστήμιο εδώ και πέντε χρόνια καταργούν το φυσικό όριο της λεωφόρου Συγγρού, χτίζοντας πολιτιστικές γέφυρες που μένουν ανοιχτές για όσους επιθυμούν να τις διαβούν προκειμένου να ανακαλύψουν και τις δύο πλευρές αυτής της πολύχρωμης γειτονιάς. Έτσι, λοιπόν, και ο πέμπτος κύκλος συναυλιών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο έχει στόχο τη γεφύρωση της απόστασης ανάμεσα στον καθημερινό άνθρωπο και τη σύγχρονη κλασική μουσική, με έργα σε πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις και δημιουργίες μεγάλων συνθετών, όπως του György Ligeti, οι οποίες αποτελούν το συνδετικό νήμα των συναυλιών του φετινού προγράμματος.

Μια Γέφυρα Μουσικής πάνω από τη Συγγρού Vol. 5
Λίγα λόγια για τη διοργάνωση
Οι φοιτητές της κατεύθυνσης «Πολιτισμός και Πολιτιστική Διαχείριση» του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου συνεργάζονται με τη Στέγη σε κάθε στάδιο της διοργάνωσης και βιώνουν την ουσία αυτής της παραγωγής: αμοιβαιότητα, υπευθυνότητα, έμπνευση, επαγγελματισμός, αλληλεπίδραση, ελευθερία έκφρασης. Οι δίαυλοι επικοινωνίας μένουν ανοιχτοί με εκπροσώπους από τα τμήματα οργάνωσης και εκτέλεσης παραγωγής, το τμήμα επικοινωνίας, την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Στέγης και τους ίδιους τους καλλιτέχνες, για συνεχή ανατροφοδότηση, από κοινού εποπτεία και συντονισμό στην οργάνωση και προώθηση του φετινού κύκλου συναυλιών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.