Κυβέρνηση σε παράγοντες: «Αναλαμβάνετε την ευθύνη αν διακοπεί το πρωτάθλημα» .

Η ποδοσφαιρική κόντρα που ξέσπασε από το απόγευμα της Δευτέρας, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση για την πολυϊδιοκτησία και όχι μόνο, οδήγησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναλάβει πρωτοβουλίες για την εξομάλυνση της κατάστασης.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, έδειξε αποφασισμένος για σαρωτικές αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο, προειδοποιώντας τους εμπλεκόμενους ότι θα υπάρξουν αυστηρές τιμωρίες, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι καλύτερα να μην έχουμε κανένα πρωτάθλημα, παρά να έχουμε αυτό το πρωτάθλημα το οποίο έχουμε σήμερα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τα τεκταινόμενα στο χώρου του ποδοσφαίρου και την απόφαση της ΕΕΑ με όσα ακολούθησαν, το απόγευμα της Δευτέρας.

Το πρωί της Τρίτης, πραγματοποίησε σύσκεψη με πολύ στενούς συνεργάτες του, όπου αποφασίστηκε να ψηφιστεί νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει τιμωρία και όχι εξόντωση μιας ομάδας.

Αμέσως μετά, ο προσανατολισμός της κυβέρνησης ήταν να υπάρξουν πρωτοβουλίες για την «ανάταξη του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Αρχικά, ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να στείλει μήνυμα σε όλους ότι υπάρχει πολιτική βούληση ώστε να μην υπάρχει μια απλή διαχείριση της κατάστασης, αλλά να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του, με πρώτους τους παράγοντες του ποδοσφαίρου.

Στη συνέχεια, να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης, με το ποδοσφαιρικό Grexit και τη διακοπή πρωταθλήματος να βρίσκονται στο μυαλό του Έλληνα πρωθυπουργού. Επιπλέον, αποφασίστηκε να ζητηθεί από FIFA – UEFA να συνδράμουν στην επόμενη ημέρα, ώστε να ξεκινήσει η ανασύνταξη του αθλήματος.

Μάλιστα, τις επαφές με τις διεθνείς ομοσπονδίες θα τις αναλάβει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το επιτελείο του, προειδοποιώντας ότι κανένας δε μπορεί να κρυφτεί πίσω από το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, αλλά να βγουν μπροστά για να προστατεύσουν το ίδιο προϊόν. Και αν δε συμβεί κάτι τέτοιο «θα υποστούν τις συνέπειες των επιλογών τους».

Το επόμενο δεκαήμερο θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο, καθώς ελληνικό κλιμάκιο θα μεταβεί στη Νιον της Ελβετίας, έδρα της FIFA, όπου θα έχει συζητήσεις με την παγκόσμια ομοσπονδία για τις εξελίξεις στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Από τη συνάντηση αναμένεται να λείπει ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης, καθώς υπάρχει προβληματισμός στα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης και «χρεώνεται άστοχους χειρισμούς».

Επιπλέον, θα γίνουν οι πρώτες επαφές για τον ερχομό Τσεφέριν (πρόεδρος UEFA) και Ινφαντίνο (πρόεδρος FIFA) και τη συνάντησή τους με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να αντιστραφεί το κλίμα που έχει δημιουργηθεί για την κυβέρνηση από τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και «να δώσει τέλος σε μια σειρά από γεγονότα που ταλανίζουν το άθλημα εδώ και δεκαετίες».

Leave a Reply

Your email address will not be published.