1ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας: Ένα σχολείο έργο τέχνης.

Έργα των Γιάννη Μόραλη, Όπυ Ζούνη, Δημήτρη Κοντού, Πιτ Μοντριάν στον αύλειο χώρο του σχολείου. Έργα που ο Ταντανόζης Δημήτριος, εκπαιδευτικός καλλιτεχνικών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας δημιούργησε μαζί με τους μαθητές του. Ο Δημήτρης Ταντανόζης είναι γνωστός στο χώρο των εικαστικών εκθέσεων και δημιουργών έργων σε εκθέσεις του στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Tο σχολείο λειτουργεί με 21 τμήματα και με συνολικό αριθμό 452 μαθητές. Στο ίδιο κτίριο λειτουργεί και το 10ο Ειδικό Δημοτικό Βαρήκοων με 31 μαθητές.

Παιδαγωγική της ενεργούς συμμετοχής μαθητών. Μαθητές με τον δάσκαλό τους Παντελή Παπαβλασόπουλο εικαστική δημιουργική παρέμβαση σε γωνιά τοίχου, με θέμα “Ποιητική γωνιά”, αφιερωμένη σε Έλληνες γνωστούς ποιητές και στιχουργούς. Και οι δημιουργικές εικαστικές παρεμβάσεις συνεχίζονται…

 

Και ένα έργο που δημιούργησαν οι μαθητές  με τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό Καλλιτεχνικών Ταντανόζη Δημήτριο, ένα αφιέρωμα στα θύματα του Χορτιάτη από τους Ναζί, με την ονομασία «Guernica Χορτιάτης σε σαράντα λεπτά».

Leave a Reply

Your email address will not be published.