Έρχονται τα νέα αντισηπτικά από… ποτά «μπόμπες» – Τι αποφάσισε το Υπουργείο Οικονομικών λόγω του Κορονοϊού

 

Το τελευταίο διάστημα οι ελλείψεις σε αντισηπτικά είναι τεράστιες και όπως φαίνεται είμαστε ακόμα στην αρχή. Όμως, η Κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν ώστε να σταματήσει η εξάπλωση του ιού στη χώρα μας.

Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες πληροφορίες το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, προχωρά σε μια νέα νομοθετική παρέμβαση: Να διατεθεί με πράξη του διοικητή της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) δωρεάν προς το υπουργείο Υγείας όλες οι ποσότητες αιθυλικής αλκοόλης (τα γνωστά σε όλους μας ποτά «μπόμπες») που έχουν δημευθεί ή κατασχεθεί ως αντικείμενο λαθρεμπορίας, προκειμένου να παρασκευαστούν αντισηπτικά με βάση την έκθεση εξέτασης δείγματος που εκδίδεται από την αρμόδια χημική υπηρεσία!

Μιλάμε για τουλάχιστον 120 τόνους κατασχεμένης ή δημευμένης αιθυλικής αλκοόλης, που είναι σίγουρο πως θα δώσουν μια «ανάσα» σε όλους τους πολίτες και όχι μόνο, που ψάχνουν τα «πολύτιμα» πλέον αντισηπτικά, αλλά και στην εξάπλωση του ιού.

Με την ίδια διάταξη, ορίζεται επίσης ότι οι εργασίες παρασκευής αντισηπτικών ειδών από τις βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις για λογαριασμό του υπουργείου Υγείας, απαλλάσσονται από τον αναλογούντα ΦΠΑ, με δικαίωμα έκπτωσης του ΦΠΑ των δαπανών της επιχείρησης.

Σημειώνεται ότι, έχει ήδη ενισχυθεί ο προϋπολογισμός του υπουργείου Υγείας με 15 εκατ. ευρώ, για την προμήθεια αναγκαίου υγειονομικού υλικού, και το υπουργείο Οικονομικών είναι στη διάθεση του υπουργείου Υγείας για την πλήρη υποστήριξη του συστήματος δημόσιας υγείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.