Νοκ-άουτ ο Αγιούμπ οριστικά μέχρι το φινάλε.

Από την κερκίδα θα δει τις προσπάθειες των παικτών του Παναθηναϊκού στα πλέι-οφ, ο Γιασίν Αγιούμπ, καθώς τίθεται οριστικά νοκ-άουτ μέχρι το φινάλε της χρονιάς, λόγω της μικρής, φλεβικής θρόμβωσης που εντοπίστηκε στις 24 Φεβρουαρίου πίσω από τένοντα στο δεξί γονατό του.

Η σχολαστικότητα των γιατρών του Παναθηναϊκού, κατά τη σειρά των εξετάσεων που έκαναν στο πόδι του διεθνούς Μαροκινού μέσου, όταν παραπονέθηκε για ενοχλήσεις λίγες μέρες μετά το ντεμπούτο του στον αγώνα με τον Παναιτωλικό, αποδείχθηκε… καθοριστική.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε, όταν (μετά την μαγνητική) τα μέλη της ιατρικής ομάδας του «τριφυλλιού» υπέβαλλαν τον Αγιούμπ -και- σε υπέρηχο, ο οποίος έδειξε καθαρά μικρή φλεβική θρόμβωση στο σημείο πίσω από τον τένοντα (δεν φαινόταν καθαρά αυτό από τη μαγνητική).

Η έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση έθεσε από την αρχή το θέμα στη σωστή βάση της θεραπείας που θα έπρεπε να ακολουθήσει ο παίκτης κι επί της ουσίας βοήθησε τον Αγιούμπ, στο να αποφύγει μία πολύ μεγαλύτερη «ζημιά» από τη θρόμβωση, που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο ακόμα και την υγεία του.

Η ειδική, θεραπευτική αγωγή που ξεκίνησε προ δεκαημέρου ο 25χρονος μέσος, με αντιπηκτικά φάρμακα θα συνεχιστεί για αρκετό διάστημα, με τους πρώτους υπολογισμούς να κάνουν λόγο για τουλάχιστον έξι εβδομάδες ακόμη, κατά τις οποίες δεν πρόκειται να συμμετέχει σε αθλητικές δραστηριότητες.

Όταν μόνο ολοκληρωθεί η αγωγή, θα γίνει επανέλεγχος κι εφόσον διαπιστωθεί και επιβεβαιωθεί πως το πρόβλημα ξεπεράστηκε, τότε θα δοθεί και το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει ο Αγιούμπ ατομικές προπονήσεις.

Το όλο ζήτημα, είναι ξεκάθαρο πως απαιτεί πολύ «λεπτούς» χειρισμούς και στον Παναθηναϊκό έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν με πολύ προσεκτικά βήματα, μέχρι να επιστρέψει ο παίκτης σε φουλ αγωνιστική δράση. Η όλη διαδικασία άλλωστε, θέλει υπομονή και μολονότι το πρόβλημα του Μαροκινού δείχνει… ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα, στο εξωτερικό συναντάται πολύ συχνά.

Υπήρξαν δε, πολλοί ποδοσφαιριστές που έπειτα από την κατάλληλη αγωγή επέστρεψαν στο 100% στους αγωνιστικούς χώρους χωρίς προβλήματα, αφήνοντας πίσω τους ολοκληρωτικά το συγκεκριμένο πρόβλημα. Κι αυτό σκοπεύουν να τηρήσουν και στον Παναθηναϊκό, δίνοντας στον Αγιούμπ όλο το χρόνο που θα χρειαστεί, για να επανενταχθεί σταδιακά στην ομάδα, έχοντας βάλει πλέον ως ορίζοντα επιστροφής του, την εκκίνηση της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.