«Άνθισε» η Αθήνα- 8.500 νέα φυτά σε διάφορα σημεία της πόλης, από τις αρχές Μαρτίου

Φυτεύτηκαν περισσότερα από 8.500 φυτά τις τελευταίες εβδομάδες 

Περισσότερα από 8.500 φυτά έχουν τοποθετηθεί τις τελευταίες εβδομάδες σε διάφορα σημεία της Αθήνας, τόσο στο κέντρο όσο και σε γειτονιές.   Από τις αρχές Μαρτίου γεράνια, σκυλάκια, πετούνιες, σάλβια, κατιφέ, ερωτάκι και άλλα φυτά έχουν τοποθετηθεί σε πλατείες, πεζοδρόμια, νησίδες και άλλους χώρους της Αθήνας, ενώ οι φυτεύσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί, έχει διευκολυνθεί το έργο και οι φυτεύσεις έχουν εντατικοποιηθεί, προκειμένου με τη λήξη των μέτρων οι πολίτες να απολαμβάνουν μια πόλη με περισσότερο χρώμα, σημειώνει ο δήμος Αθηναίων σε σχετική ανακοίνωση. Πέρα από τις φυτεύσεις, έχουν κλαδευτεί 370 ψηλά δέντρα.

«Σήμερα, ίσως περισσότερο από ποτέ, έχουμε την ανάγκη για χρώμα και φως στην πόλη. Θέλουμε να εξαλείψουμε τη σκιά της πανδημίας με πράσινο, με τη φροντίδα του δημόσιου χώρου σε όλες τις γειτονιές. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε για την Αθήνα που υποδέχεται την Άνοιξη, περιποιημένη και καθαρή κάθε γωνιά της», ανέφερε σε σχετική δήλωση ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Τα σημεία στα οποία έχουν τοποθετηθεί τα φυτά το τελευταίο διάστημα είναι στις πλατείες Συντάγματος, Βουλής, Κλαυθμώνος, Κάνιγγος, Κοτζιά, Καραϊσκάκη και Μητροπόλεως αλλά και στα εξής σημεία: Αμαλίας & Όλγας, Βασ. Αμαλίας & Διον. Αρεοπαγίτου, Βασ. Όλγας & Βασ. Κωνσταντίνου, Βασ. Κωνσταντίνου & Ηρ. Αττικού, Βασ. Κωνσταντίνου νησίδα, σταθμός Θησείο, τρίγωνο Μεσογείων- Βασ. Σοφίας- Λ. Αλεξάνδρας, νησίδα Αλεξάνδρας, Πλ. Ρώμης, νησίδα Ευελπίδων, Πλ. Αγίου Γεωργίου, Πλ. Κυψέλης.

Leave a Reply

Your email address will not be published.