Άρης – Ολυμπιακός 1-2: Φορτούνης κερνούσε, Μπουχαλάκης έπινε

Με δύο ασίστ του Φορτούνη και δύο γκολ του Μπουχαλάκη ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 τον Άρη στο “Κλ. Βικελίδης” και είναι μόνος στην κορυφή της Super League Interwetten μετά από δέκα αγωνιστικές. Μείωσαν με Μπερτόγλιο οι “κίτρινοι”.

Η ΓΚΟΛΑΡΑ ΤΟΥ “ΜΠΟΥΧΑ” ΤΟΥΣ ΕΚΟΨΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ

Ό,τι σχέδιο είχε στο ημίχρονο ο Άρης για άμεση ισοφάριση γκρεμίστηκε στο 47′. Ο Ολυμπιακός ξεδιπλώθηκε με εξαιρετικό τρόπο στην κόντρα και έφτασε στο 0-2. Χρειάστηκε κόψιμο του Σεμέδο, φοβερή προσποίηση του Πορτογάλου και πάσα στον Μπουχαλάκη. Αυτός πρόλαβε να περάσει στον Αραμπί, που είχε κατέβει στο χώρο του κέντρου. Ο Μαροκινός άνοιξε δεξιά στον Φορτούνη. Ο Λοβέρα άφησε τη μπάλα να περάσει μετά τη σέντρα του “Φορτού” και ο Μπουχαλάκης αφού έκανε κοντρόλ, εκτέλεσε με το αριστερό μέσα από την περιοχή και σκόραρε.

Ακόμα και μετά το γκολ, οι “ερυθρόλευκοι” ήλεγχαν τον αγώνα και κρατούσαν τον Άρη μακριά από τα καρέ του Σα. Η τριάδα των χαφ (Καμαρά, Μπουχαλάκης, Εμβιλά) έκανε εξαιρετική δουλειά και οι φιλοξενούμενοι ήταν επικίνδυνοι στην κόντρα. Ο Φορτούνης έκανε μυαλωμένο παιχνίδι, μοίραζε ωραία τη μπάλα, έβαζε με εξαιρετικό τρόπο το σώμα για να κερδίζει φάουλ, ενώ στο 73′ ο Αραμπί παραλίγο να γράψει το 0-3, αλλά το σουτ πέρασε άουτ.

Η ΜΕΙΩΣΗ ΗΡΘΕ ΜΕ ΔΥΟ ΑΛΛΑΓΕΣ

Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη άξια αναφοράς ευκαιρία του Άρη μετά το 0-2, ήταν η μείωση του σκορ στο 74′. Ήταν τότε που συνεργάστηκαν δύο από τις αλλαγές του Άκη Μάντζιου. Ο Μπερτόγλιο έδωσε στον Σάντε Σίλβα, αυτός έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Αργεντινός με πλασέ στο πρώτο δοκάρι έγραψε το 1-2. Από εκείνο το σημείο και μετά έγιναν διαδοχικές αλλαγές, οι “κίτρινοι” είχαν το μομέντουμ, αλλά έως εκεί. Η εστία του Σα δεν απειλήθηκε άλλη φορά.

“ΧΤΥΠΗΣΕ” ΜΕ ΣΤΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ

Ο Ολυμπιακός με το 4-3-3, τον Λοβέρα αριστερά και τον Φορτούνη δεξιά, είδε τον Άρη να μπαίνει πιο δυνατά, αλλά να απειλεί αυτός για πρώτη φορά ουσιαστικά, στο 10′ με τον Αραμπί. Ο Μαροκινός στη γραμμή κρούσης ήταν λες και δεν έλειψε ποτέ. Παρά την αποχή από τον κορονοϊό ήταν εξαιρετικός και από δική του πάσα μάλιστα ο Φορτούνης έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-1 στο 16′.

Οι Ματέο Γκαρσία και Μπρούνο Γκάμα άλλαζαν πλευρά μήπως και αλλάξει κάτι (ο πρώτος ξεκίνησε δεξιά), ενώ στη διάρκεια του πρώτου μισού ο Φορτούνης περισσότερο κινούνταν στον άξονα παρά στο δεξί φτερό. Ο Ραφίνια έμοιαζε με εξτρέμ.

Σε αντίθεση με τον Βραζιλιάνο, ο Χολέμπας δεν ανέβηκε τόσο από αριστερά. Το γκολ για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 29′, από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη από δεξιά και προβολή του Μπουχαλάκη στο δεύτερο δοκάρι (0-1). Το δεύτερο γκολ των “ερυθρόλευκων” σε πρώτο ημίχρονο φετινού αγώνα, το πρώτο του “Μπούχα” για φέτος.

Μετά το γκολ ο Άρης κράτησε τη μπάλα, επιχείρησε να “χτυπήσει” κυρίως από τον άξονα, καθώς οι εξτρέμ ήταν πολύ καλά κλεισμένοι, και παρά κάποια επιπόλαια ατομικά αμυντικά λάθη των παικτών του Ολυμπιακού, πέρα από ένα σουτ του Γκαρσία μέσα από την περιοχή που πέρασε άουτ, άλλη σημαντική ευκαιρία δεν έκαναν οι “κίτρινοι”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.