Ανακοινώθηκε σκληρό lockdown μέχρι τις 11/1

Σκληρό lockdown ανακοίνωσε η κυβέρνηση μέσου του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα. Συνεπώς τελειώνει το click away, κλειστά τα κομμωτήρια και όλα τα καταστήματα λιανικής. Ανακοινώθηκε ωστόσο το άνοιγμα των σχολείων από τη Δευτέρα 11/1

“Τα δεδομένα που υπάρχουν επιβάλλουν να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση. Παίζουμε άμυνα για την ανάσχεση της πανδημίας και περνάμε στην αντεπίθεση με την επιχείρηση “Ελευθερία” στον εμβολιασμό. Ξέρουμε πόσο δύσκολα και αργά επέρχεται η βελτίωση σε αντίθεση με την επιδείνωση που έρχεται γρήγορα,. Είναι ανάγκη όσα χτίσαμε τους προηγούμενους μήνες να μην γκρεμιστεί σε διάστημα μερικών ημερών”, είπε αρχικά ο Στέλιος Πέτσας για να ανακοινώσει πως “Από αύριο, Κυριακή 3 Ιανουαρίου και 6:00 το πρωί, μέχρι τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου, μένουμε και πάλι σπίτι, καθώς αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που είχαν σταδιακά επιτραπεί πριν από τα Χριστούγεννα. Συγκεκριμένα, σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.

Επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.