Τα «βέλη» του κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε από τη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας.

Τα «βέλη» του κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε από τη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας. «Ο Μωυσής μας προέκυψε Ηρώδης», είπε χαρακτηριστικά για το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και για το γεγονός ότι μένουν εκτός 25.000 μαθητές.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μεγαλύτερος δημαγωγός, η μεγαλύτερη πολιτική απάτη στη σύγχρονη ιστορία του τόπου», είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής και κατήγγειλε ότι δεν απάντησε για τρίτη φορά στην επίκαιρη ερώτηση για το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ.

«Ο κ. Μητσοτάκης γράφει στα υποδήματα του 100.000 μαθητές και τις οικογένειές τους που δίνουν πανελλαδικές με κλειστά σχολεία το μισό χρόνο εν μέσω πανδημίας. Μειώνει τους εισακτέους κατά ένα τρίτο με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής», είπε και έκανε λόγο για πολιτική δειλία αναφορικά με το γεγονός ότι η επίκαιρη ερώτησή του για το σύστημα εισαγωγής των μαθητών στα ΑΕΙ δεν έχει απαντηθεί παρά το γεγονός ότι έχει κατατεθεί τρεις φορές.

«Είναι πολιτική δειλία να το βάζει στα πόδια ο Πρωθυπουργός και να μην απαντά για τρίτη φορά», τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Γιατί τέτοιο μένος με τη νέα γενιά; Τους καταδικάζει να δουλεύουν απλήρωτα δεκάωρα, τους κατηγόρησε για την πανδημία, τώρα τους πετάει και εκτός ΑΕΙ. Ο Μωυσής μας προέκυψε Ηρώδης».

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στα κολλέγια, τονίζοντας: «Στόχος είναι 25.000 λιγότεροι εισακτέοι φέτος, ώστε να κάνουν χρυσές δουλειές οι ιδιοκτήτες κολεγίων».

«Το 1% των εισακτέων ήταν υποχρεωτικά μεταξύ αποφοίτων εσπερινών λυκείων, περίπου 600-700 κάθε χρόνο. Ξέρετε ποια είναι τα παιδιά αυτά; Αυτά που δεν έχουν τον μπαμπά να πληρώνει, αλλά δουλεύουν για να σπουδάσουν. Σε αυτά τα παιδιά κόβετε το μέλλον.

Πρέπει επιτέλους να επιστρέψει η Δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη είναι να μπορεί να σπουδάσει και το παιδί που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.