Αλαλούμ με χιλιάδες εργαζόμενους που μπήκαν σε αναστολή το 2020 – Ακατόρθωτες οι φορολογικές δηλώσεις

 


Θέμα ημερών είναι να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με χιλιάδες φορολογούμενους που δεν μπορούν να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις καθώς δεν έχουν αναρτηθεί στο TAXISnet οι βεβαιώσεις αποδοχών τους από τις αναστολές συμβάσεων εργασίας του 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει τεχνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζεται και άμεσα θα αποσταλούν στην ΑΑΔΕ οι βεβαιώσεις για να μπορούν οι ασφαλισμένοι να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ για κάποιους μήνες ή 534 ευρώ για κάποιους άλλους που δόθηκε το 2020 είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43 Α του ν. 4172/2013 (Α’ 167), δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.