Η Rivian βάζει τα γυαλιά στις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η Rivian βάζει τα γυαλιά στις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες μετά την είσοδό της στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ. Ήδη έχει σκαρφαλώσει στην τρίτη θέση στις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες πίσω από την Tesla και την Toyota.

Η start up αυτοκινητοβιομηχανία έχοντας την στήριξη της Amazon ξεκίνησε να κατασκευάζει το ηλεκτροκίνητο ημιφορτηγό της R1T μόλις τον προηγούμενο μήνα αλλά δεν θα παραδώσει πολλά αυτοκίνητα σήμερα.

Ωστόσο, φαίνεται ότι οι επενδυτές θεωρούν πως θα επωφεληθεί από την οικονομική ενίσχυση για την κατασκευή δημόσιων σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων που περιλαμβάνει το πρόσφατα υπογραφέν νομοσχέδιο της αμερικανικής κυβέρνησης για τις υποδομές, αλλά και τις ελπίδες ότι θα δοθούν πιο γενναιόδωρα κίνητρα ώστε οι καταναλωτές να στραφούν σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα και φορτηγά.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε τη Δευτέρα το υπερκομματικό πακέτο των 1,2 τρισ. δολαρίων, το οποίο περιλαμβάνει νέες δαπάνες 7,5 δισ. δολαρίων που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στη δημιουργία επιπλέον 400.000 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, σύμφωνα με την IHS Markit.

Η Rivian διαθέτει σημαντικά κεφάλαια για να ανταγωνιστεί την Tesla και άλλες εταιρείες ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς είχε συγκεντρώσει τουλάχιστον 11 δισ. δολάρια από επενδυτές πριν ακόμα εισέλθει στο χρηματιστήριο, ενώ άντλησε επιπλέον 12 δισ. δολάρια κατά την αρχική δημόσια προσφορά της.

Η εταιρεία έχει λάβει επίσης αρχικές παραγγελίες για τουλάχιστον 50.000 R1T και R1S SUV που θα κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις της στο Ιλινόις, μαζί με 100.000 ηλεκτρικά φορτηγά για παραδόσεις που έχει παραγγείλει η Amazon. Η εταιρεία βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες για την κατασκευή δεύτερης μονάδας παραγωγής στις ΗΠΑ, η οποία θα μπορούσε να είναι στη Τζόρτζια, σύμφωνα με το Atlanta Journal-Constitution.

Leave a Reply

Your email address will not be published.