Κοροναϊός: Το κυβερνητικό σχέδιο για θωράκιση της χώρας από τη μετάλλαξη «Ο» – Αποκλείει το lockdown το Μαξίμου

Τα εφεδρικά μέτρα που μπορεί να ενεργοποιηθούν εφόσον κριθεί αναγκαίο – Γιατί δεν βιάζεται η κυβέρνηση

Ανησυχία έχει προκαλέσει η ταχύτατη εξάπλωση της μετάλλαξης «Όμικρον» σε όλο τον κόσμο , με την κυβέρνηση και τις Υγειονομικές Αρχές να παραμένουν σε ετοιμότητα για την περίπτωση νέων παρεμβάσεων ώστε να χρειαστεί να θωρακιστεί ακόμα περισσότερο η χώρα απέναντι στο νέο μεταδοτικό στέλεχος του κοροναϊού.

Τα σενάρια καθολικού ή τοπικών lockdown παραμένουν εκτός σχεδιασμού από την κυβέρνηση όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ. Προτεραιότητα του Μαξίμου αυτή τη στιγμή είναι η αύξηση των εμβολιασμών.

«Η πανδημία είναι δυναμικό φαινόμενο και λαμβάνουμε τα μέτρα που κρίνονται απαραίτητα, εξετάζοντας τα επιδημιολογικά, οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα. Το μείγμα μέτρων δεν είναι στατικό. Πίσω από τις επιμέρους ρυθμίσεις υπάρχει στρατηγικό σχέδιο. Το lockdown δεν βρίσκεται στο πλέγμα του σχεδιασμού μας και δεν θα υπάρξει», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Στο «φαρέτρα» του εφεδρικού Plan B της κυβέρνησης, που μπορεί να ενεργοποιηθεί εφόσον κριθεί αναγκαίο, εξετάζονται τα εξής μέτρα:

Η αύξηση των rapid test σε 3 από 2 εβδομαδιαίως για την προσέλευση των ανεμβολίαστων στην εργασία τους είτε ή απαίτηση να είναι ημερήσια αντί 48ωρου

-Η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους παντού ανεξαρτήτως συνωστισμού

-και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ως ύστατο μέτρο ο αποκλεισμός των ανεμβολίαστων και από τους εξωτερικούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας ακόμη και με αρνητικό rapid test.

Leave a Reply

Your email address will not be published.