Μητσοτάκης για εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις: Στόχος μας είναι να δώσουμε λύση με διαδικασία fast track
Στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου προχώρησε με ανάρτησή του πριν από λίγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ξεκινά την ανάρτησή του, μιλώντας για τους δύο πιλότους που σκοτώθηκαν στην συντριβή του Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας νότια της Ανδραβίδας. «Τα λόγια είναι φτωχά και δεν θέλω να γράψω περισσότερα γι’ αυτό γιατί πιστεύω πως αισθανόμαστε την ίδια ευγνωμοσύνη και το ίδιο δέος για τους ανθρώπους αυτούς που δίνουν τη ζωή τους για να υπερασπιστούν την Πατρίδα. Είναι ένα συναίσθημα που μας ενώνει – δεν χρειάζεται να το περιγράψω», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια, αναφέρεται στο Νομοσχέδιο για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Ενδοσχολικής Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού που εγκρίθηκε στο υπουργικό συμβούλιο την περασμένη Πέμπτη, καθώς και για τις εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις.

«Στόχος μας είναι να δώσουμε λύση με διαδικασία fast track – με το ίδιο μοντέλο δηλαδή που ακολουθήσαμε για να βάλουμε τέλος στην ντροπή των εκκρεμών κύριων συντάξεων. Για όσους όμως περιμένουν ακόμη να εκδοθεί η επικουρική τους σύνταξη, θα πάρουν προκαταβολή 100 ευρώ για κάθε μήνα καθυστέρησης αν πρόκειται για επικουρική λόγω γήρατος, και 50 ευρώ για επικουρικές λόγω αναπηρίας ή θανάτου. Δεν χρειάζεται να κάνουν καμία ενέργεια, τα χρήματα θα μπουν στον λογαριασμό τους μέχρι τις 15 Μαρτίου. Για να το πω απλά: αν κάποιος που πληροί όλες τις προϋποθέσεις περιμένει ένα χρόνο για την επικουρική του σύνταξη λόγω γήρατος, θα εισπράξει 1.200 ευρώ». γράφει ο κ. Μητσοτάκης.

Επίσης, ο πρωθυπουργός μιλά για το νοσοκομείο Ευαγγελισμός το οποίο ολοκλήρωσε εφημερία δίχως ράντζα. «Αυτό θα είναι ο κανόνας πλέον όχι η εξαίρεση», σημειώνει.

Τέλος, κλείνει «με δύο καλά νέα». «Το πρώτο καλό νέο είναι η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας για το 2022, που δείχνει ότι, μεταξύ 31 ευρωπαϊκών χωρών, σε σχέση με το 2018 η Ελλάδα σημειώνει την μεγαλύτερη βελτίωση στην κατάταξη του Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς. Το δεύτερο καλό νέο, είναι η έκθεση του Economist Intelligence Unit για το 2022, που δείχνει ότι η Ελλάδα ανέβηκε 9 θέσεις στην κλίματα στον λεγόμενο “δείκτη δημοκρατίας”», τονίζει μεταξύ άλλων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.