Κοτόπουλο με λαχανικά σε κρεμώδη σάλτσα κρέμας γάλακτος και μουστάρδας. Μια εύκολη συνταγή που μας έστειλε ο φίλος μας Βασίλης Βέκιος για ένα πάντα ευπρόσδεκτο απ” όλη την οικογένεια πιάτο. Συνοδεύστε το με ρύζι ή πατάτες ή μακαρόνια και απολαύστε ένα γευστικότατο γεύμα ή δείπνο.
Υλικά συνταγής
4 στήθη κοτόπουλου [*]
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
1 φύλλο δάφνης
2 πράσα [το άσπρο μέρος μόνο] κομμένα σε ψιλές ροδέλες
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
2 καρότα κομμένες σε ροδελίτσες
1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
400 γρ. μανιτάρια σε φέτες [φρέσκα ή κονσέρβας]
1/2 κύβο κνορ μοσχάρι
6-8 “μπιλάκια” πιπέρι πράσινο ολόκληρο
300 ml κρέμα γάλακτος
1/2 ποτήρι νερού λευκό κρασί
1 κ.σ. μουστάρδα
5-6 σταγόνες Worcester sauce
1 κ.γ. κορν φλάουερ
ελαιόλαδο, λίγη φυτίνη
αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
Σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι, βάζετε ελαιόλαδο και λίγη φυτίνη και σοτάρετε ελαφρώς τα σκόρδα με το φύλλο δάφνης ανακατεύοντας. Προσθέτετε τα φιλέτα κοτόπουλου τα αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και τα σοτάρετε και από τις 2 πλευρές για 10 λ περίπου. Μόλις πάρουν χρώμα τα βγάζετε από το τηγάνι σε πιατέλα και τα αφήνετε στην άκρη.
Προσθέτετε στο τηγάνι λίγο ακόμα φυτίνη και ελαιόλαδο, αν απαιτείται, και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε όλα τα χορταρικά [κρεμμύδια, πράσα, σέλινο, καρότα, μανιτάρια] τα αλατίζετε με λίγο αλατάκι και τα σοτάρετε ανακατεύοντας μέχρι να “μαραθούν” καλά.
Προσθέτετε πάλι το κοτόπουλο στο τηγάνι, ρίχνετε λίγο φρεσκοτριμμένο και το ολόκληρο πιπέρι και αφού πάρει βράση το “σβήνετε” με το λευκό κρασί. Μόλις “αναπνεύσει” προσθέτετε το κύβο κνορ διαλυμένο σε 1/3 φλ. τσαγιού ζεστό νερό, σκεπάζετε το τηγάνι και βράζετε το φαγητό μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά.
Εν τω μεταξύ, σε ένα φλιτζάνι βάζετε τη 1 κ.σ. μουστάρδα, τις 5-6 σταγόνες Worcester sauce, λίγη κρέμα γάλακτος και 1 κουταλιά κορν φλάουερ, τα ανακατεύετε να ενσωματωθούν καλά και το αφήνετε στην άκρη.
Προσθέτετε στο τηγάνι με το κοτόπουλο, σταδιακά, λίγη, λίγη την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο και δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Όταν είναι έτοιμο ρίχνετε το μείγμα μουστάρδας και ανακατεύετε για λίγο μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα. Σερβίρετε το φαγητό με πιλάφι, ή μακαρόνια ή πατάτες τηγανιτές.
[*] Μπορείτε να πάρετε 4-6 αρκετά μικρά στήθη και να τα βάλετε ολόκληρα ή 4 μεγάλα τα οποία μπορείτε να τα κόψετε οριζόντια ή κάθετα στη μέση.
Leave a Reply