Η Ο.Μ.ΣΥΡΙΖΑ Λυκόβρυσης – Πεύκης κατά των σχεδίων κλεισίματος των καταστημάτων των ΕΛ.ΤΑ. και της απόλυσης εργαζομένων

Οι στοχεύσεις των νεοφιλελεύθερων εμμονών του επιτελικού κράτους της Ν.Δ. ξεδιπλώνονται μπροστά μας όλο και πιο καθαρά. Σειρά έχουν πάρει τώρα τα ΕΛ.ΤΑ. και η προσπάθεια ‘εκσυγχρονισμού’ τους (βλέπε μείωση προσωπικού και τα γνωστά προτάγματα των ‘αντικρατιστών’ – ιδιωτικοποιήσεις κλπ.).

Οι πληροφορίες μιλούν για απομάκρυνση 232 υπαλλήλων (απολύσεις εποχικών και προώθηση ‘εθελουσίας’ εξόδου) με άμεση συνέπεια το κλείσιμο σειράς καταστημάτων. Σημειώνεται πως προσλήψεις έχουν να γίνουν εδώ και μια εικοσαετία, με συνέπεια οι «εποχικά» εργαζόμενοι να καλύπτουν πραγματικά πάγιες και διαρκείς ανάγκες της επιχείρησης.

Μεταξύ των καταστημάτων που έκλεισαν περιλαμβάνεται και το κατάστημα Πεύκης με μια μακρόχρονη παρουσία στην πόλη. Στο εξής την εξυπηρέτηση των Πευκιωτών/τισσών αναλαμβάνουν τα καταστήματα Λυκόβρυσης (ή άλλα κοντινά για αποστολές) και Μαρουσιού (πλησίον σταθμού Η.Σ.Α.Π., αποκλειστικά για παραλαβές – συστημένων, δεμάτων κλπ.). Γίνεται φανερό πως το κενό στην εξυπηρέτηση των δημοτών γρήγορα θα καλυφθεί από κάποιον ‘πρόθυμο’ ιδιώτη, μια και ο συνωστισμός στα προαναφερθέντα καταστήματα αναμένεται ιδιαίτερος.

Ποιος δημόσιος φορέας έχει άραγε σειρά για συρρίκνωση; Η επίθεση της κυβέρνησης στους εργαζόμενους, αλλά και στην ποιότητα ζωής των πολιτών εξελίσσεται με όλα τα μέσα.

Πως απαντάμε, ως κοινωνία, στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των πάντων;

Leave a Reply

Your email address will not be published.