Η φτώχεια δημιούργησε πολλά προβλήματα στην Ελληνική οικογένεια.

Να ξέρετε ότι η φτώχεια φέρνει άπειρα προβλήματα…
Σήμερα ο Έλληνας καλείται να ζήσει όχι μόνο με λιγότερα χρήματα, αλλά και σε ένα νέο στενό πλαίσιο, του οποίου αμφισβητεί τον χρονικό ορίζοντα, την αποτελεσματικότητα όσο και το στόχο.
Η σημερινή οικονομική κρίση μας «αγγίζει» όλους, την κάθε ελληνική οικογένεια.
Η ανεργία και η μείωση των αποδοχών είναι η πηγή πολλών κακών .
Η εργασία είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της ταυτότητας του κοινωνικού ατόμου, διότι όχι μόνο εξασφαλίζει οικονομική δυνατότητα,
αλλά: αποτελεί παράγοντα δόμησης του χρόνου και των ανθρωπίνων σχέσεων, αποτελεί απόδειξη των ικανοτήτων κάποιου.
Τα παιδιά βιώνουν την απελπισία των γονιών τους,αντιλαμβάνονται την αδυναμία τους να τους προσφέρουν ορισμένα πράγματα που είχαν πριν (π.χ. αδυνατούν να πληρώσουν το φροντιστήριο τους, να τους δώσουν χαρτζιλίκι, να τους αγοράσουν νέα ρούχα κτλ.).
Τα οικονομικά μέτρα και η προοπτική τής Ελληνικής οικονομίας τα προηγούμενα χρόνια κλόνισαν συθέμελα το σύγχρονο τρόπο διαβίωσης και το φως στο τούνελ δεν έχει δώσει ακόμη σημεία διακριτά .Έχει δείξει όμως και οφείλουμε να το αντιληφθούμε ότι κάτι αχνοφαίνεται στον ορίζοντα μετά από τις προσπάθειες της σημερινής κυβέρνησης!
Πρέπει να θυμόμαστε ότι η ιστορία έχει καταγράψει παρόμοιες καταστάσεις , ίσως και πολύ χειρότερες από αυτή που βίωσε τα προηγούμενα χρόνια ο Ελληνικός λαός,αλλά ο Έλληνας επιβίωσε και μεγαλούργησε.
Το ίδιο θέλω να ελπίζω να συμβεί και τώρα και είναι ίσως η μοναδική ευκαιρία να γίνει αναδιοργάνωση του Ελληνικού κράτους .

Leave a Reply

Your email address will not be published.