ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΡΙΩΝ 2020. ΓΙΑ 14 – 15 & 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/2/2020 19:00 Δημοτικό Θέατρο: «Όλα για τον έρωτα».

Μουσικοχορευτική παράσταση για την ημέρα των ερωτευμένων.
«Στ᾽ αλήθεια πρώτα ‒πρώτα το Χάος έγινε. Κι ύστερα η πλατύστερνη η Γη… Αλλά κι ο Έρωτας που είναι ο ωραιότερος ανάμεσα στους αθάνατους θεούς, αυτός που παραλύει τα μέλη όλων των θεών και των ανθρώπων και δαμάζει στα στήθια την καρδιά και τον νου», αναφέρει στη «Θεογονία» ο Ησίοδος. Άραγε τιθασεύει ο Έρως το Χάος επί της Γης; Ή μήπως το επιδεινώνει; Η ερώτηση αιώνια και αιωνίως αναπάντητη! Και πάντα υπό διερεύνηση! Όλα για τον Έρωτα λοιπόν! Μια μικρή συνεισφορά στον ύμνο προς το φτερωτό θεό.
Κιθάρα-τραγούδι: Βαλεντίνα Αναστασοπούλου και το μουσικό σχήμα Amoroza, με τους: Μαριάνθη Λιουδάκη τραγούδι, Νίκος Μήλας βιολί, Νικόλας Αγγελόπουλος λαούτο, Χριστίνα Κούκη σαντούρι.
Χορωδία και χορευτές της Πολιτιστικής Εταιρείας Ορχηστικής Τέχνης «ΒΑΚΧΑΙ».
Καλλιτεχνικός υπεύθυνος: Αποστόλης Τάκης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/2/2020 20:00 Δημοτικό Θέατρο: «Rebetango» ρεμπέτικο και τάνγκο δρόμοι παράλληλοι. Πειραιάς και Μπουένος Άιρες.

Η ψυχή του ρεμπέτικου και το πάθος του τάνγκο ενώνονται, αναδεικνύοντας το μεγαλείο της αγάπης και του έρωτα, της προδοσίας αλλά και της πραγματικής φιλίας, μέσα από τέσσερις ιστορίες μεταναστών που πιστεύουν ότι «την καλύτερη θάλασσα δεν την έχουμε ακόμη ταξιδέψει».
Τραγούδι-ανάγνωση κειμένων: Κατερίνα Κουρεντζή, χορογραφίες-χορός-τραγούδι: Ariel Perez, σενάριο-χορός: Μαργαρίτα Πλέσσα, μπουζούκι-τραγούδι: Θάνος Θεοδωρόπουλος, φυσαρμόνικα: Κώστας Βλαχόπουλος, κιθάρα: Roman Gomez. Σκηνοθεσία-σκηνικά: Άννα Τιανγκουρίδου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/2/2020
12:00

Το μεσημέρι:

Μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση Δήμου Καλλιθέας. Στον χώρο των καθιερωμένων εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου, ο Δήμος Καλλιθέας διοργανώνει φέτος για πρώτη φορά μεγάλη παρέλαση μεταμφιεσμένων.
Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την συμβολή της λεωφόρου Ελ. Βενιζέλου με την οδό Σιβιτανίδου και θα ολοκληρωθεί στην οδό Κρέμου. Θα προπορευθούν δύο ξυλοπόδαροι, δύο ζογκλέρ, ένας τεράστιος 10μετρος κινέζικος δράκος, πέντε μασκότ αγαπημένων καρτούν, μία κοπέλα με βεντάλιες. Η πομπή θα επιστρέψει στην πλατεία Κύπρου όπου θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την Μικτή Χορωδία Καλλιθέας υπό την διεύθυνση του Ορέστη Μπαζού και την Ομάδα Λαϊκού Παραδοσιακού χορού του Δήμου.
Ελάτε όλοι στην πιο κεφάτη αποκριάτικη παρέλαση! Δηλώσεις συμμετοχής για οργανωμένες ομάδες συλλόγων ή μεμονωμένες παρέες στα τηλέφωνα 210 9570001 (09:00-15:00) & 213 2070312 (15:00-21:00).
Στην παρέλαση συμμετέχει ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Καλλιθέας, σχολεία της πόλης, και η σχολή χορού “Just Dance”.

18:00 Δημοτικός κινηματογράφος Καλυψώ (προβολή ταινίας): «Μπάτε Σκύλοι Αλέστε 2».

Μια έγχρωμη ταινία κινουμένων σχεδίων. Η ζωή του Μαξ αλλάζει, όταν η Κέιτι παντρεύεται και αποκτά μωρό. Εξελίσσεται στον νευρωτικό προστάτη του μικρού, με μια περιπετειώδη εκδρομή στην εξοχή να δοκιμάζει την ψυχραιμία και την υπομονή του. Αμερικανικής παραγωγής του 2019, διάρκειας 86΄.

20:00 Δημοτικό Θέατρο: «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» του Κάρλος Γκολντόνι από την Θεατρική ομάδα Δράση.

Κλασική κωμωδία της κομέντια ντελ άρτε όπου ο πρωταγωνιστής του έργου, ο Τρουφαλντίνο, προκειμένου να εξασφαλίσει τα προς το ζην, αποφασίζει απερίσκεπτα να υπηρετήσει συγχρόνως δύο αφέντες, δίνοντας ζωή σε μια περίπλοκη ιστορία γεμάτη από παρεξηγήσεις και εξαπατήσεις. Σκηνοθεσία: Γεωργία Δαμήλου.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.