Στο δικό τους σπίτι 10 άστεγοι της πόλης – Έργο ανθρωπιάς από τον δήμο Καλλιθέας

Ο δήμος Καλλιθέας άγγιξε στον πυρήνα του το πρόβλημα της αστεγίας στην πόλη προσφέροντας μια πολύτιμη υπηρεσία και στον τομέα αυτό. Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση στέγασης αστέγων του δήμου Καλλιθέας με τους πρώτους δέκα ωφελούμενους να απολαμβάνουν την ζεστασιά του δικού τους σπιτιού.

Πρόκειται για 10 πρώην πλέον αστέγους οι οποίοι επιθυμούσαν να στεγασθούν και συγκεκριμένα 9 άνδρες και 1 γυναίκα, και μέχρι πρότινος δεν στεγάζονταν, δηλαδή ζούσαν στον δρόμο, αντιμετωπίζοντας τις καιρικές συνθήκες, τη νύχτα και την ανέχεια όπου έβρισκαν καταφύγιο.

Σημειώνεται ότι σημαντικό ποσοστό αστέγων στην Αθήνα αρνούνται να στεγασθούν. Σε ότι αφορά τον δήμο Καλλιθέας οι κοινωνικές υπηρεσίες απευθύνθηκαν σε όλους τους αστέγους στην περιοχή Καλλιθέας προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα και να στεγασθούν και μόνο οι 10 ανταποκρίθηκαν.

Ήδη και οι 10 ζουν σε διαμερίσματα τα οποία καλύπτουν επαρκώς τις ανάγκες τους και έχουν επιπλωθεί με τρόπο που οι ίδιοι επιθυμούν και χρηματοδοτεί ο δήμος Καλλιθέας μέσα από το πρόγραμμα.

Οι 3 έχουν στεγασθεί σε ισάριθμα διαμερίσματα στο Αιγάλεω, οι 4 στην Αθήνα (2 στο κέντρο, 1 στην Πανόρμου και 1 στην Κυψέλη) και οι 3 εκ των οποίων και η κυρία, στην Καλλιθέα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.