Τι αποκάλυψε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στην εκπομπή της Αθηναΐδας Νέγκα;

 

Το ότι πέρασε κατάθλιψη και την ξεπέρασε μέσω ψυχοθεραπείας αποκάλυψε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, το βράδυ της Δευτέρας (24/02), μιλώντας στο Mega.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης παραχώρησε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, το βράδυ της Δευτέρας (24/02),

, «Nega Talk», που έκανε πρεμιέρα στο Mega. Ο σεναριογράφος, σκηνοθέτης και ηθοποιός αποκάλυψε ότι έχει περάσει περίοδο κατάθλιψης.

Συγκεκριμένα, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης τόνισε μεταξύ άλλων:

«Είμαι ένα κλειστό σύστημα, το οποίο πολλές φορές -σ’ αυτό δουλεύω- παραείναι κλειστό και περνάει καλά μόνο του και αυτό δεν είναι πάντα καλό και αυτό δουλεύω όσον αφορά το κομμάτι το ψυχολογικό. Δεν κάνω ψυχανάλυση, κάνω ψυχοθεραπεία και προέκυψε από ανάγκη».
Ο ίδιος, στη συνέχεια, ανέφερε πώς προκλήθηκε η ανάγκη του για ψυχοθεραπεία, λέγοντας:

«Ήταν όταν τελείωναν οι “4”, ήταν η εποχή που έκλεινε για εμένα ένας πολύ μεγάλος και σημαντικός κύκλος, το Mega. Έκλεινε για εμένα το κομμάτι “σίριαλ”. Ήξερα ότι δεν μπορούσα πια να γράφω με συνέπεια, κάθε εβδομάδα, μόνος μου και να σκηνοθετώ και να πρωταγωνιστώ και να είμαι στο μοντάζ και να είμαι στη μουσική και να είμαι παντού. Είχα φτάσει σ’ ένα σημείο που είχα εξουθενώσει και την ψύχη και το σώμα μου και τα πάντα μου».
Έπειτα, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης θυμήθηκε ότι είχε μπλοκάρει η σκέψη του και δεν μπορούσε να γράψει. Ο σεναριογράφος, σκηνοθέτης και ηθοποιός είπε ότι ήταν συγκεντρωτικός στη δουλειά του, αποκάλεσε τον εαυτό του ως «control freak» και υπογράμμισε ότι ήταν ερωτευμένος με τη δουλειά του.

Τέλος, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης υποστήριξε το εξής:

«Αυτή η εποχή, λοιπόν, ήταν πάρα πολύ δύσκολη για εμένα, σε συνδυασμό μ’ έναν χωρισμό που περνούσα τότε. Όλο αυτό το πράγμα με οδήγησε στο να χάσω, να αποσυνδεθώ από τον εαυτό μου πραγματικά και δεν ήμουν καλά, είχα πάθει κατάθλιψη μ’ έναν τρόπο. Το ξεπέρασα μέσω της ψυχοθεραπείας».

Leave a Reply

Your email address will not be published.