1876: Μια καθηγήτρια κέντησε το ηλιακό σύστημα σε ένα ύφασμα για να βοηθήσει τους μαθητές της.

 

Η Ellen Harding Baker, Αμερικανίδα αστρονόμος του 19ου αιώνα κέντησε το ηλιακό σύστημα σε ένα ύφασμα και το χρησιμοποίησε ως οπτικό βοήθημα για τις διαλέξεις της.

Υπάρχουν αρκετοί δάσκαλοι εκεί έξω που υπερβαίνουν των καθηκόντων τους προκειμένου να εμπνεύσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τους μαθητές τους. Μία τέτοια περίπτωση μας έρχεται από το μακρινό 1876 όπου μια αστρονόμος και καθηγήτρια υιοθέτησε μια πρωτότυπη μέθοδο εκπαίδευσης που περιλαμβάνει κεντήματα, κλωστές και το ηλιακό σύστημα.

Η Ellen Harding Baker, Αμερικανίδα αστρονόμος του 19ου αιώνα κέντησε ολόκληρο το ηλιακό σύστημα σε ένα ύφασμα και το χρησιμοποίησε ως οπτικό βοήθημα για τις διαλέξεις της. Φημολογείται ότι χρειάστηκε 7 χρόνια για να ολοκληρώσει το συγκεκριμένο υφαντό που περιλαμβάνει τον ήλιο στο κέντρο, τους οκτώ πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, καθώς και τη ζώνη των αστεροειδών. Ένας μεγάλος κομήτης στην επάνω αριστερή γωνία εικάζεται ότι είναι ο κομήτης του Halley, ο οποίος είχε καταγραφεί τελευταία φορά το 1835.

Leave a Reply

Your email address will not be published.