Η Ύδρα ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας των καθολικών εμβολιασμών του πληθυσμού

Η Ύδρα ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας των καθολικών εμβολιασμών του πληθυσμού στις 30 Μαρτίου και ακολούθησαν σήμερα ο Πόρος, οι Σπέτσες και τα Κύθηρα.

Με ανακούφιση έμαθαν οι κάτοικοι των νησιών του Αργοσαρωνικού οτι σύντομα αρχίζει ο καθολικός εμβολιασμός τους καθότι αυτό αφενός θα χτίσει ανοσία στον πληθυσμό που σημαίνει οτι θα υπάρξει σταδιακή άρση των μέτρων και αφετέρου θα σημάνει και την έναρξη της τουριστικής περιόδου στα νησιά αυτά που έχουν υποφέρει σημαντικά από τη μείωση των εσόδων τους.

Ο Δήμος Ύδρας, στις 30 Μαρτίου ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας καθολικού εμβολιασμού ενώ, στον Πόρο προχωράει ήδη με μεγάλη επιτυχία ο εμβολιασμός των κατοίκων ηλικίας άνω των 60.

Σήμερα ακολούθησαν ο Πόρος, οι Σπέτσες και τα Κύθηρα, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις για την Αίγινα, το Αγκίστρι και την Σαλαμίνα, αλλά και για την Τροιζηνία και τα Μέθανα, που ενώ ανήκουν στην Π.Ε. Νήσων, δεν αποτελούν νησιωτικό δήμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Saronic Magazine, το εμβόλιο που θα χορηγηθεί στους κατοίκους των νησιών θα είναι εκείνο της Pfizer, των δύο δόσεων και σύντομα τα νησιά αναμένεται να μπουν στη λίστα των covid free δίνοντας ανάσα στους κατοίκους τους που περιμένουν πως και πως την έναρξη της τουριστικής περιόδους για να «ρεφάρουν».

Leave a Reply

Your email address will not be published.