Η πίεση στο ΕΣΥ καθορίζει τα νέα μέτρα για τα Χριστούγεννα

Η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού, έχει κάνει την εμφάνισή της στη χώρα μας, αλλάζοντας τα δεδομένα, με την κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να λάβει κι άλλα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας ενόψει των γιορτών κυρίως για τους ανεμβολίαστους.

Με το 99,6% του συνόλου των ΜΕΘ κατειλημμένων και πάνω από 100 διασωληνωμένους εκτός εντατικών ο φόβος ενόψει Χριστουγέννων ολοένα και αυξάνει και κάνει ειδικούς όπως ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, ο οποίος προτείνει την «σκληρή γραμμή», δηλαδή, την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε όλες τις ηλικίες, αρχικά για τους άνω των 40 και ίσως λίγο αργότερα από 18 ετών.

Έχοντας διαμηνύσει από την Κυβέρνηση σε κάθε τόνο ότι θα κάνουμε Χριστούγεννα με ανοιχτή την οικονομία, εξετάζονται και νέα μέτρα εκτός από αυτά που έχουν ανακοινωθεί, όπως η επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, η επίσπευση της τρίτης δόσης καθώς και η επαναφορά της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Ενδεικτική είναι η τοποθέτηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδώνιδος Γεωργιάδη, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά:« Εκτός από το καθολικό lockdown, δεν αποκλείω κανένα άλλο μέτρο».

Τι ισχύει μέχρι σήμερα

Υπενθυμίζεται ότι ήδη θεσπιστηκε η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους άνω των 60, η μείωση του απαιτούμενου χρόνου αναμονής ανάμεσα στη δεύτερη και την τρίτη δόση και συγκεκριμένα από 6 μήνες σε 3, η είσοδος μόνο εμβολιασμένων στα χριστουγεννιάτικα πάρκα, η χορήγηση δωρεάν self test για όλους την περίοδο των γιορτών, ενώ χθες ανακοινώθηκε και επίσημα ο εμβολιασμός των παιδιών 5 έως 11 ετών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.