Συνεδριάζει σήμερα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Συνεδριάζει σήμερα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για το ζήτημα της επίσπευσης της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού, ενώ το απόγευμα αναμένονται να γίνουν σχετικές ανακοινώσεις, σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους.
Χωρίς να αποκαλύπτει πλήρως τα «χαρτιά» του, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας αποκάλυψε ότι το πιθανότερο είναι η Επιτροπή να επιτρέψει η τρίτη δόση να γίνεται μετά από τέσσερις μήνες (αντί για έξι που ισχύει τώρα) για όλους τους πολίτες.
«Δεν θέλω να προκαταλάβω κάτι. Αν υπάρχουν εξαιρέσεις, θα ανακοινωθούν το απόγευμα» σημείωσε στον ΣΚΑΪ.Οι ειδικοί φαίνεται πως συμφωνούν ότι είναι ασφαλές αφενός η αναμνηστική δόση να χορηγείται πριν τους έξι μήνες και αφετέρου ότι υπάρχουν οφέλη από τον εμβολιασμό νωρίτερα, καθώς τα αντισώματα φθίνουν.
Ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι υπηρεσιακά υπάρχει ο μηχανισμός στήριξης και η επάρκεια σε ραντεβού και εμβόλια για να συμβεί αυτό. Έτσι, όταν ανοίξει η πλατφόρμα, όσοι έχουν εμβολιαστεί μέχρι το τέλος Αυγούστου, θα μπορέσουν να κάνουν τρίτη δόση μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.Υπενθυμίζεται ότι στην παρέμβασή του για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους 60 και άνω, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αποκαλύψει στη Βουλή πως είχε ζητήσει από τον υπουργό Υγείας και την αρμόδια επιτροπή να συντομευθεί το διάστημα μεταξύ 2ης και 3ης δόσης.
Τέλος, ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι δεν συζητείται ακόμα το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης, παρά μόνο σε πολύ εξειδικευμένες κατηγορίες πολιτών, όπως οι ανοσοκατασταλμένοι.

Leave a Reply

Your email address will not be published.