Εκατόμβη νεκρών μετά τα 7,8 Ριχτερ στην Τουρκία: Σοκάρουν τα βίντεο με τις πολυκατοικίες που καταρρέουν

Πληθαίνουν οι εκτιμήσεις για χιλιάδες νεκρούς σε Τουρκία και Συρία έπειτα από τον μεγάλο σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, την ώρα που τα σωστικά συνεργεία αναζητούν επιζώντες στα χαλάσματα.

Σεισμός μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε τα ξημερώματα τη νότια Τουρκία και τη βόρεια Συρία, στοιχίζοντας τη ζωή σε περισσότερο από 900 ανθρώπους στις δύο χώρες, με βάση τουλάχιστον τους προσωρινούς απολογισμούς στις δυο πλευρές των συνόρων.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό των 7,8 βαθμών που έπληξε τη χώρα έφτασε τους 912, ενώ οι τραυματίες είναι 5.383.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να προβλέψει πόσο ακόμη θα αυξηθεί ο απολογισμός των νεκρών, καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Μέχρι στιγμής 45 χώρες έχουν προσφέρει βοήθεια στην Τουρκία, σημείωσε ο ίδιος.

Εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια, σύμφωνα με την ομάδα «Λευκά Κράνη», επίσημα γνωστή ως Πολιτική Άμυνα της Συρίας, μια ανθρωπιστική οργάνωση που δημιουργήθηκε για τη διάσωση ανθρώπων που τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις. Σημειώνεται πως μεγάλο μέρος της βορειοδυτικής Συρίας, η οποία συνορεύει με την Τουρκία, ελέγχεται από αντικυβερνητικές δυνάμεις εν μέσω ενός αιματηρού εμφυλίου πολέμου που ξεκίνησε το 2011.

Leave a Reply

Your email address will not be published.