127 χρόνια Πειραιάς!
127 χρόνια Πειραιάς!

Βράβευση από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμίδη
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Παναγιώτης Αβραμίδης, παρευρέθηκε στην εκδήλωση της κοπής της πίτας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων «Saint – Paul», όπου βράβευσε εκ μέρους του Δημάρχου κ. Γιάννη Μώραλη και του Δήμου Πειραιά, τον Γενικό Διευθυντή των εκπαιδευτηρίων “Saint – Paul – Δελασάλ», κ. Αντώνη Ρηγούτσο, για τα 127 χρόνια διαρκούς και δημιουργικής παρουσίας των εκπαιδευτηρίων στην πόλη


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Παναγιώτης Αβραμίδης, στον χαιρετισμό του, τόνισε:
«Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας,
Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία σε σας και τις οικογένειές σας. Είναι χαρά μου που βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας, σε αυτό το ιστορικό σχολείο του Πειραιά, τα Εκπαιδευτήρια Saint – Paul – Δελασάλ.
Πρόκειται για ένα σημαντικό σχολείο, ένα κόσμημα για την πόλη του Πειραιά, που είναι γνωστό για την υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης που παρέχει. Το εκπαιδευτικό του έργο, στηρίζεται στις παιδαγωγικές αρχές του Ιωάννη Βαπτιστή Δελασάλ, ενός πρωτοπόρου παιδαγωγού του 17ου αιώνα και μετέπειτα Αγίου της Καθολικής Εκκλησίας. Το 2019 συμπληρώθηκαν 300 χρόνια από τον θάνατο του Δελασάλ, αλλά οι αρχές του εξακολουθούν να εφαρμόζονται στα περίπου 1.000 Λασαλιανά Σχολεία που λειτουργούν σε όλο τον κόσμο.
Εκτός από την εκπαιδευτική του λειτουργία, το «Saint Paul» έχει διαρκή παρουσία στη πόλη του Πειραιά μέσω δράσεων και εκδηλώσεων ευρύτερου περιεχομένου που αφορούν εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές. Σε αυτό συμβάλλουν φυσικά και οι δύο πολύ δραστήριοι Σύλλογοι της Σχολής, ο Σύλλογος Αποφοίτων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. Έχει επίσης έντονη κοινωνική δράση και είναι πάντα κοντά σε όσους έχουν ανάγκη, κάτι το οποίο αναγνωρίζεται από όλη την Πειραϊκή κοινωνία. Τα Εκπαιδευτήρια Saint Paul βρίσκονται πάντα κοντά και στον Δήμο του Πειραιά, με δράσεις κοινωνικής προσφοράς που απευθύνονται σε άπορες οικογένειες και σας ευχαριστούμε θερμά για αυτό.
Η σημερινή βράβευση του Saint Paul για τα 127 χρόνια διαρκούς παρουσίας στην πόλη από τον Δήμο του Πειραιά, είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για να τιμήσουμε την ιστορία και της συνεισφορά της Σχολής στην πόλη του Πειραιά. Εύχομαι να συνεχίσετε με την ίδια δύναμη και τον ίδιο ζήλο το εκπαιδευτικό και κοινωνικό σας έργο. Και ο Δήμος του Πειραιά θα είναι πάντα κοντά, να στηρίξει και να ενισχύσει αυτό το έργο.
Σας ευχαριστώ πολύ».

Στην εκδήλωση από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκαν: η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Σχολικών Κτηρίων κα Ασπασία Αλιγιζάκη, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κα Αντωνία Καρακατσάνη, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας κα Κυριακή Μπουρδάκου, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Ιωσήφ Βουράκης, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχαήλ Αγρανιώτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Γεώργιος Βίτσας και κα Αναστασία Λεωτσάκου, ο Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος, καθώς και Κοινοτικοί Σύμβουλοι.

Leave a Reply

Your email address will not be published.